T 056 50 02 66

info@oliecenter.be

ma-vr 8u-17u

Motul BioClean onderdelen reiniger: milieuvriendelijk en efficiënt.

MOTUL breidt haar productportfolio uit met een nieuwe duurzame en milieuvriendelijke onderdelen reiniger. In tegenstelling tot conventionele en chemische systemen op basis van oplosmiddelen, maakt MOTUL BioClean een werknemer- en milieuvriendelijk alternatief mogelijk dat ook afvalverwerkingskosten bespaart. MOTUL BioClean heeft een breed scala aan mogelijke toepassingen en kan worden gebruikt in autowerkplaatsen, motorfietswerkplaatsen, industriële fabrieken, werkplaatsen voor vrachtwagens en landbouwmachines, evenals door motorbouwers en transmissiereparatiewerkplaatsen.

 

Het verwijderen en reinigen van oliën, vetten en operationele verontreinigingen van vervuilde onderdelen of componenten gebeurt meestal met chemische oplosmiddelhoudende koudreinigers die schadelijk zijn voor de gezondheid. Deze kunnen niet alleen negatieve en soms gezondheidsbedreigende effecten hebben, zoals oplosmiddelallergieën voor werknemers die ermee werken, maar ook schadelijk zijn voor het milieu en hoge verwijderingskosten met zich meebrengen. Andere negatieve eigenschappen zijn een verhoogd risico op brand door vluchtige vloeistoffen, een permanente oplosmiddelgeur en het risico op het oplossen van plastic of verfoppervlakken. Motul BioClean lost deze uitdagingen op en biedt een zeer effectieve reinigingsprestatie als onderdeel van een milieuvriendelijk en efficiënt totaalconcept. Na het wassen met een tot 41 graden verwarmde en met zuurstof verrijkte reinigingsvloeistof worden de opgeloste vuildeeltjes op verschillende manieren uit de vloeistof gescheiden – bijvoorbeeld door middel van zeven, magneten of een wattenfilter. In het reservoir van de wastafel lossen micro-organismen in de wasvloeistof dan grotendeels de vet- en oliedeeltjes en vele andere stoffen uit de componenten op.

  Nog niet overtuigd? Bekijk dan zeker de video op de site van Motul. Wilt u graag meer info? Of wilt u de machine eens in werking zien? Aarzel dan niet ons te contacteren!